Rendőrségi információk

 

Helyes közlekedés kerékpárral,rollerrel

Bartók Judit rendőr százados június 1-jén egy rövid sétára hívta a harmadikosokat. Településünkön található útjelző táblák ismeretére volt kíváncsi. A tanulók minden táblát felismertek. Ezután az iskola közlekedési pályájára mentünk,ahol diákjaim kerékpárral, rollerrel hibátlanul teljesítették az előírt feladatokat. Élményeikről rajzokat készítettek.

(Szőcsné Szakács Mária)

SAM_2982 SAM_2995 SAM_2997

 

 

DADA Program

Bartók Judit rendőrszázados május 4-én előadást tartott a harmadikosoknak.

Témák:

1. Mi a teendő,ha egyedül vagyunk otthon?

2. Milyen veszélyforrásokkal találkozhatunk a lakásban?

3. Ha bajba kerülünk, hogyan hívhatunk segítséget.

A gyerekek saját élményeikről számoltak be. Rendőr néni jó tanácsokkal látta el őket! Szerepjátékban vettek részt. Valamennyien ismerik a segélyhívó telefonszámokat! Óra végén néhány tanuló rajzot adott Judit néninek.

(Szőcsné Szakács Mária)

SAM_2743 SAM_2744 SAM_2748

 

DADA Program 

Bartók Judit rendőrszázados 2017. január 19-én előadást tartott a 3. osztályosoknak.

Témák:

1. Téli veszélyek a Balatonon.Hogyan segíthetünk társainknak? Milyen módon hívhatunk segítséget? Fogadjuk meg a felnőttek tanácsát! Játékos formában,feladatlapok segítségével dolgozták fel a kérdéseket.   

2. Külső-belső tulajdonságok.-Vagány,szelíd,magabiztos gyerekek jellemzése. Az osztály nagyon aktív volt.Szabó Sára szerepjátékra is vállalkozott.  

(Szőcsné Szakács Mária)

SAM_2383 SAM_2384

 

 

DADA oktatás

November 17-én Bartók Judit rendőr százados előadást tartott a harmadikosoknak.Beszélt az őszi időjárás veszélyeiről,a köd okozta balesetekről,a láthatóság fontosságáról. A zebra ,a járda és a jelzőlámpa szerepét emelte ki. Tanítványaim a  közlekedési füzetben izgalmas feladatok oldottak meg .Judit néni beszélt a mentősök életmentő munkájáról. S egyben a mentősök felhívását tolmácsolta,melyben a tanulók segítségét kérik,hogy adakozzanak egy plüssmacit,a balesetet szenvedett gyerekek részére. Örömmel segítünk, a gyűjtést elkezdtük.

(Szőcsné Szakács Mária)

sam_2051 sam_2052 sam_2055

 

elvalaszto

Tanévzáró DADA oktatás

 

A közlekedési szabályokról és nyár veszélyeiről tartott előadást a Várpalotai Rendőrkapitányság 2016. június 7-én Peremartonban.

Bartók Judit rendőr százados a peremartoni II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában tartott előadást a gyerekeknek 2016. június 7-én, délelőtt. A rendőrnő a gyerekekkel arról beszélgetett, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk a nyári szünidő alkalmával, illetve miként tudják azokat elkerülni, megelőzni.

A közlekedési szabályok ismertetése játékos formában zajlott, hiszen a tanóra alatt a gyerekek elkészítették a saját jelzőtábláikat, miközben annak jelentéséről beszélgettek. A gyerekek az év során tanult ismereteiket helyesen alkalmazták, és tudták, hogy mi a teendő a szabályos és balesetmentes közlekedés érdekében.

DSCN2528 DSCN2529 DSCN2530 DSCN2531 DSCN2532 DSCN2972 DSCN2973 DSCN2974 DSCN2975

 

 

DADA oktatás az új munkafüzettel

 

A Várpalotai Rendőrkapitányság illetékességi területén az idei tanévben három általános iskolában zajlik a rendőrség biztonságra nevelő DADA programja.

Bartók Judit rendőr százados a peremartoni II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában tartott előadást a gyerekeknek 2016. március 31-én délelőtt. A rendőrnő a gyerekekkel arról beszélgetett, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk, illetve miként tudják azokat elkerülni, megelőzni. A szabályok ismertetése mellett arról is beszélgettek, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha nem a helyes döntést hozzák meg. Az előadás a közlekedési szabályok ismertetésére is kitért.

Külön örömet szerzett az előadó a diákoknak azzal, hogy végre átadhatta azt a munkafüzetet, amit az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakmai koordinálásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály készített.

DSCN2528 DSCN2529 DSCN2530 DSCN2531 DSCN2532