Papírt gyűjtöttünk

 

Néhány héttel korábban a tantestülettel megbeszéltük, hogy az idei gyereknapra  egy színes programcsomaggal lepjük meg a gyerekeket. Az ötletek jöttek, de hozzá a forintok nem. Ekkor kitaláltuk, hogy megpróbálkozunk egy iskolai papírgyűjtéssel és a befolyt összeget erre a napra szánjuk. Kitűztük az időpontot és megrendeltük hozzá április közepére a konténert. A gyerekek között is kihirdettük a feladatot.

Nem tűnt jó előjelnek, hogy az előző nap egy fokban és havas esőben hozták meg a gyűjtőedényt és az iskola bejáratától távol tették le.

A gyűjtés napján negyed nyolckor, sűrű havazásban érkeztem a konténerhez. Egy darab papír sem volt benne. Rossz érzés kerített hatalmába. Az iskolába érve azonban kellemes meglepetés fogadott. Az előző napi pár száz kilóhoz – amit egyik kolléganőnk intézett a városi könyvtárból – folyamatosan jöttek az újabb köteg újságok, amit karbantartóink vettek át. Minden kolléga hozta, vette elő a kocsijából az újságpapírkötegeket.

Miután a nagy havazásban áthordtuk a gyűjtőedénybe a hulladékot, kezdtem megnyugodni. Majdnem egyharmadig volt. Miközben a szülők kisebb teherautókkal, személyautókkal, kerékpárral még mindig hordták nekünk a forintokat érő papírt, befutott még “valaki” és megtöltötte a konténert.

Jó érzés volt látni, hogy összefogással egy reménytelennek tűnő helyzetből is lehet győztesen kikerülni.

És jó arra gondolni, mennyi emberre lehet szükség esetén számítani.

Köszönjük a gyerekek nevében is azt, hogy a zord időjárás ellenére is segítettetek (segítettek) elérni a célunkat!

(Kurbucz Tamás)